vrijdag 8 augustus 2014

De praktijk van aantrekkingskracht

Zaken komen naar je toe als jij jezelf laat zien zoals je werkelijk bent en open staat voor dat wat je wil benaderen. 

Het was diverse keren letterlijk een fantastische ervaring die onze gasten beleefden tijdens de bootcamp; 'Stappen naar meesterschap' afgelopen juli.

Zeker als jonge professional probeer je van jezelf meer dan alles te geven van dat wat je in je hebt. Je wilt immers laten zien wat je waard bent en je gaat er voor om je doelen te bereiken. 

Veel te vaak is dat tijd en energie steken in dingen waar je niet zo goed in bent en onvoldoende aandacht (blijven) geven aan de kwaliteiten die je (latent) in je hebt. En juist dat afdwalen van het pad van de dingen die bij je horen levert piekeren en na-denken op. 's Nachts wakker liggen, uit balans raken, alternatieven zoeken en vooral in actie blijven. Lange dagen en korte nachten maken.

Niet of nauwelijks sta je er bij stil om al je (latente) talenten eens aan te boren en ze, afhankelijk van de situatie waarin je terecht komt, authentiek en specifiek in te zetten. Je bekommert je om datgene waarvan je denkt dat anderen van je denken. Je wilt aan de verwachtingen van anderen voldoen en als je juist daar eens diep over denkt dan kom je er achter dat dit complete onzin is. Alleen jij hebt dat beeld in jezelf gecreĆ«erd vanuit de idee om 'aardig' gevonden te worden. Aard-ig. Een leuk woord dat je er aan zou kunnen herinneren dat dat toch vooral met aarding, jezelf zijn, te maken heeft. En als je bent wie je daadwerkelijk bent en dat ook aan de omgeving toont dan gaat er iets heel natuurlijks gebeuren. Mensen (en dieren) die zich niet (meer) tot je aangetrokken voelen die vertrekken en omgekeerd komen mensen (en dieren) die zich juist wel tot je aangetrokken voelen naar je toe. 

Gasten hier vonden hun unieke set aan talenten en vooral hoe ze in verschillende situaties konden en kunnen spelen met de kwaliteiten die ze in zichzelf hebben. Werken, als energie verslindende bezigheid, wordt ineens een energie gevende inspirerende ervaring. En het mooiste... je hoeft eigenlijk helemaal niet meer achter zaken aan. Dat wat jij nodig hebt komt naar je toe. 

Als jij jouw unieke set van kwaliteiten en talenten durft te laten zien dan raak je de 'energy drainers' om je heen als 'vrienden' kwijt en open je deuren voor die mensen die werkelijk op jou zitten te wachten en op wie jij eigenlijk zit te wachten. 

Durf jezelf te laten zien zoals je bent en niet meer dan dat. Het is letterlijk een verademing. Nieuwe ruimte, creativiteit, inzicht, balans en plezier zijn dat wat je retour zult krijgen. Puur door de praktijk van aantrekkingskracht.  

Dat hoef je niet te geloven. Vertrouw er op!

Frans Captijn 


   

.


1 opmerking:

 1. Beste Frans,

  Wat een mooie verhelderende Blog heb je weer geschreven. In het voldoen aan verwachtingen en 'aardig' gevonden worden reik ik de volgende handvatten aan, aan mijn cliƫnten en nu aan jouw lezers:

  Het herkennen van behoeftes is iets anders dan het voldoen aan verwachtingen.

  Oog hebben voor de behoeftes van de ander en er aandacht aan geven door een luisterend oor te bieden, daarmee geef je al een signaal af dat het er mag zijn en dat hij of zij er mag zijn. Met het van jezelf verwachten dat je dit voor hem gaat oplossen, geef je al het signaal af dat het er niet mag zijn. Nodig de ander uit om er samen naar te kijken en wat hij nodig heeft om verder te kunnen. Steun hem of haar hierin zonder alles uit zijn of haar handen te nemen.

  In 'aardig' gevonden worden, gaat het om de motivatie die er achter zit.

  Deze motivatie is niet om de ander ‘te pleasen’ zodat hij jou aardig vindt. Je uiterste best doen om het de ander naar zijn zin te maken. Hem naar de mond te praten en met alle winden mee te waaien. De motivatie vanuit oprechte win-win zorgt er zelfs voor dat je je een beter mens voelt en de ander dit zeer waardeert. Hij je aardig vindt omdat hij balans, gelijkwaardigheid en trouw aan zichzelf mag zijn, ervaart.

  Laat dit toevallig mijn missie zijn: mensen met elkaar verbinden waarbij ze zichzelf mogen zijn.

  Bedankt Frans, dat je dit met je lezers wilt delen als toetje aan jouw blog die je als hoofdgerecht voor hebt geschoteld (of voorgespiegeld ;-)) aan je lezers.

  BeantwoordenVerwijderen