vrijdag 7 januari 2022

Eenvoudig een (nog) betere dag.

Wie kent het niet? Ik ken het nog uit het verleden. Je wordt wakker en hebt alweer een vol geplande dag voor de boeg. Soms uitdagend, soms weer het zelfde, soms zie je er wellicht tegenop en heb je weinig energie.
 
Je staat op, gaat op enig moment naar de badkamer en kijkt daar wellicht even in de spiegel.
Weet je dat de helft van de mensen daar een hekel aan heeft? Ze zien zichzelf eigenlijk liever niet. Het overgrote deel van de dames die er wel in kijken begint al met ontevredenheid over hun uiterlijk. Fijn om iedere dag zelf naar buiten te kijken om niet met jezelf te hoeven te worden geconfronteerd zo lijkt het haast. Of misschien is het wel zo.
 
Tevreden zijn met jezelf, zoals je werkelijk puur natuur bent, laat staan van die persoon die je in die spiegel ziet houden is meestal ver te zoeken.
 
Kijk eens wat langer in die spiegel elke ochtend. Wat mag je deze nieuwe dag allemaal weer met dit super mooie en unieke mens doen? Wees (meer) trots op jezelf. Op de persoon die je van nature bent. Ongeacht je leeftijd, je huidskleur, die rimpel(s), dat litteken misschien.

Sta er eens bij stil dat je wonderbaarlijk mooi bent gemaakt. Jij bent uniek zoals je bent. En wil je dat ‘verbergen’ door eigenlijk op een ander te lijken? Weet dan dat die andere plek al door een unieke andere persoon is ingenomen en geloof wat minder in reclames die je, om slechts aan je verdienen, vertellen dat je veel en veel mooier kunt zijn en vooral niet tevreden met jezelf moet zijn. 
 
En als je dan elke ochtend iets langer puur natuur in die spiegel kijkt, lach dan naar jezelf. Er is helemaal niets om je voor te schamen. Geef jezelf na die lach een ‘High Five’ omdat je trots bent op jezelf. Het geeft je energie. Zeker weten dat je na een paar dagen al merkt dat je (nog) meer van die dag te genieten. Jij mag er immers zijn!

Frans Captijn (Gangey Gruma) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten