vrijdag 14 januari 2022

Goed gezelschap zonder paniek.

Rond de jaarwisseling hebben we van een korte vakantie, tijdens onze voortdurende vakantie, genoten. Weer even terug naar mijn huis in Mae Rim, Chiang Mai. Fantastisch weer en pracht natuur.
 
The Residences, waar mijn huis staat, zien er met een nieuw managementteam en een haast totaal vernieuwde staf weer als een paradijs uit. Ze hebben het afgelopen jaar veel werk verzet en het resultaat mag er zijn. Een pracht plekje om te bivakkeren.
 
Chiang Mai zelf likt een beetje de wonden van het gebrek dat er was en nog steeds wat is aan toeristen. Ook daar komen zaken gelukkig weer langzaam op gang. En ja, diverse mensen zijn nog steeds paniekerig en bang. Niet ons ding en het is maar waarop je de focus legt. Weg met al het negatieve paniekerige gedoe en heerlijk om al weken het nieuws niet meer te laten binnenkomen. Ik schreef er twee weken geleden al over.
En dat dat ten koste gaat van sociale contacten… helaas. Dan maar een kleinere wereld maar wél een waardevolle waarvan we kunnen genieten.
LEEF je leven is mijn motto en dat gaat gelukkig nog steeds erg goed.
 
Als we ons bouwproces in Surin weer even voor een paar weken verlaten om naar Mae Rim te gaan hebben we meestal een best drukke agenda. Zonder stress hoppen we naar koffieafspraak, lunch, brunch, diner, BBQ, wijnproeverij of feestje. 
Zalig om diverse ‘normale’ vrienden hier te hebben die over heel veel dingen vaak hetzelfde denken en waarmee je dieper kunt praten. Of die juist anders denken respecteren en vinden dat het de wereld kleurrijker maakt. Mensen die dan ook niet roddelen of jaloers zijn. 
Fijn om met dit soort mensen tijd door te kunnen brengen. 
 
Genieten van vooral dit soort Goed Gezelschap. Gezelligheid, verbinding. Face-to-face communicatie over normale dingen die in je leven gebeuren of ooit gebeurd zijn. Pandemie gezeur? Dat blijft lekker buiten. Prima eten en drinken, lachen en vooral veel plezier.
 
Jawel, het kan én het is er. Je hoeft er je deur maar voor open te zetten. Fijn thuis komen. Heerlijk dat goeie gezelschap. 


Frans Captijn (Gangey Gruma) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten