vrijdag 24 december 2021

Ons geweldige zesde zintuig. Persoonlijk kompas.

Hoe vaak in ons leven vertellen onze logische en praktische geesten ons één boodschap, en toch weten we diep van binnen dat die boodschap niet helemaal klopt en dat er iets méér is. Iets onverklaarbaars, iets dat ons een diepere waarheid en betere oplossingen biedt?
 
Het blijft een soms rare gewaarwording. Een stem of gevoel dat aangeeft dat je eigenlijk een ander besluit zou moeten nemen of andere weg zou moeten inslaan dan je zou willen besluiten of al hebt besloten.
 
Vanuit onze ervaring, opleiding, cultuur, omgeving, adviezen van anderen en noem maar op, nemen we besluiten en toch voelen die regelmatig van binnen niet goed. Als je maar doorholt, niet naar jezelf hebt geleerd te luisteren, belangen van anderen boven je eigen belang stelt of geen lef hebt om af te wijken, dan blijf je dus bij je rationele besluit. Soms met allerhande, vooraf voorspelbare, gevolgen van dien.
 
Die stem of dat gevoel komt vanuit je zesde zintuig, of heel gemakkelijk gezegd je intuïtie. Iets dat iedereen heeft. En als je het dieper onderzoekt dan kun je erachter komen dat de richting die dat zesde zintuig je stuurt alles te maken heeft met jou, via de kortste route, op het pad van je levensmissie houden. Je leest het goed, via de kortste route. Als je immers niet luistert dan blijft die stem of dat gevoel terugkomen om je via een omweg, van soms onplezierige ervaringen, toch weer op jouw juiste weg te ‘sturen’. Het werkt als een soort van innerlijk kompas dat je op koers probeert te houden.
 
Zelf heb ik diverse ervaringen. Soms zelfs vrij extreem en achteraf gezien wel eens wat eng. Stom dat ik die signalen, tegen echt van binnen beter weten in, toen negeerde. Het leverde daarentegen ook heel veel ervaringen op.
 
Een niet te onderschatten sturende bron die er altijd voor je is. Je hoeft slechts (naar jezelf) te luisteren en alles komt uiteindelijk op zijn pootjes terecht.
 
Daar waar de ene deur immers dicht gaat, gaat er een andere automatisch voor je open. Je hoeft het lef maar te hebben om daarop te vertrouwen. 

Frans Captijn (Gangey Gruma) 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten