vrijdag 8 april 2016

Word lid van de “Betekenis Economie”. De opbrengst? Groter, duurzamer en veel waardevoller.

Getriggerd door een televisieprogramma van de VPRO afgelopen week schrijf ik dit weekblog. 

Eind 2009, op dat moment onder de naam Villa-Asia, ben ik gestart met het organiseren van werk- en retraite-programma’s. Ik ben daarin katalysator in het laten ontstaan van rust & inzicht voor het verkrijgen van een hoger niveau van welzijn, betekenis en nieuwe langdurige flow. Dit om individuele deelnemers, koppels, groepen en organisaties gelukkiger en met bezieling te laten leven of te laten werken vanuit (latente) innerlijke kracht. 

Door hun nieuwe energie te delen ontstaat daaruit in mijn beleving stap voor stap een betere wereld met minder ellende. Met die programma’s ga ik in Thailand door. Ik denk dat de aanpak tegenwoordig helemaal zou passen in de aanpak van de organisatie “Actions for Happiness”. We zijn samen goed op weg.

De economische crisis heeft, volgens mij, zeker ook iets goeds opgeleverd. Meer en meer mensen, bedrijven en organisaties zijn gaan ontdekken dat ‘winst’ meer is dan uitsluitend iets dat met geld te maken heeft. Winst wordt meer en meer verbonden met welzijn, importantie, waardevolle bijdrage en maatschappelijke betekenis. Gelukkig een groeiend thema binnen de huidige nieuwe Millennium generatie. Eindelijk een nieuwe koers die ingeslagen wordt omdat de gedachte dat financiële rijkdom gelukkiger maakt op losse schroeven staat. Eigenlijk wordt het steeds meer een oude en belachelijke gedachte.

Denk en doe anders. Waar het écht en dieper om draait is om dat wat zich bevindt in jouw onderwater profiel en dat waar de wereld op zit te wachten. De zaken dieper dan dat wat tot nu toe altijd zichtbaar op tafel lag. Het gaat meer en meer om dat wat er onder zit. Die zaken die jou van binnen inspireren en waarmee je de wereld van buiten dient. 

Als je meer bezield in je werk bent, met jouw uniekheid weet bij te dragen, te delen en op een natuurlijke manier te groeien, voel je je veel en veel beter in je vel. Als je betekenis aan de dingen die je doet geeft zal dit mensen om je heen prikkelen, stimuleren, aanspreken en verbinden door jouw unieke bijdrage. Feitelijk bouw je mee aan duurzame maatschappelijke betekenis. Die dingen die je doet krijgen een echte waardevolle impact in en op je omgeving.

Betekenis Economie draait meer en meer om het thema; “Hoe kunnen we de kwaliteit en het nut van ons leven samen verbeteren?” (maatschappelijk waardevoller maken) en niet alleen over financiële groei of krimp.

Duurzaam succes komt niet door meer geld het komt voort uit geluk. Maatschappelijke betekenis draagt er aan bij dat mensen en organisaties duurzaam en langdurig waardevoller zijn. De kentering van welvaart denken naar welzijn be-leven. Economische waarde blijkt namelijk hand in hand te gaan met het ervaren van geluk. Iets dat tot op heden nog niet in veel leerboeken te vinden is. 

Maak je leven en werk belang-rijker. Maak ook het verschil en sluit je aan bij de groep mensen en organisaties die meer en meer willen bijdragen aan een mooiere en gelukkigere wereld.

Wordt ook lid van de “Betekenis economie” en maak het verschil.
Je bent het waard en de wereld wacht al heel erg lang op je.

Wil je meer weten over één van de individuele programma's die wij in relatie tot dit thema periodiek in Thailand aanbieden? Klik dan hierFrans CaptijnGeen opmerkingen:

Een reactie posten