vrijdag 22 mei 2015

De kunst van het loslaten in de praktijk. Grote schoonmaak in je eigen tempel.

Voor het eerst in mijn leven heb ik er dan eindelijk maar eens aan toegegeven. Resultaat? Een verbazingwekkende ervaring.

Een grote schoonmaak in je huis is voor veel mensen de normaalste zaak van de wereld. Ik herinner me het nog van vroeger. Kleden naar buiten, dingen die we al lang niet meer gebruikte naar ‘grof vuil’, ramen goed gewassen en soms kwamen er zelfs behangboeken en kregen we een nieuw behangetje op de muur.

Na die voorjaarsschoonmaak was alles weer als nieuw. Iedereen in huis leefde ook weer een beetje op. Er was weer ruimte, vernieuwing. Het rook weer fris en je kon er weer voor een tijdje achteraan. Hoewel het niet de lievelingsklus van, in die tijd, voornamelijk mijn moeder was, noemde ze het achteraf altijd ‘dankbaar werk’.

Maar wat doe je met je eigen tempel, je eigen lichaam? Ja, je probeert het – al dan niet in de sportschool – meestal toch een beetje in conditie te houden. Maar wat doe je met die tempel van binnen? Gezond eten? OK, en is dat dan alles?
En wat doe je met het besturingssysteem, je computer - het feitelijke hart van je tempel -, je geest? Met al die zaken waar je nog steeds mee zit en met de overkill aan gedachten die sneller en sneller door je hoofd heen suizen. Meestal is daar niet eens aandacht voor… tot het te laat is.

Bij mijn werkgever heb ik de afgelopen week een detox-programma mogen volgen. Het draait allemaal om het reinigen, nou zeg maar gewoon ontgiften, van je innerlijke tempel. Een pittige schoonmaak waar je ook ├ęcht even de tijd voor moet nemen kan ik je vertellen.

Het reinigen van je lichaam en met meditatie en een stuk life-coaching ook het ruimte geven in je geest. Een unieke manier van loslaten ervaren als kunst.

Het resultaat? Misschien geven de foto´s je een idee. Wat begon als de foto boven (en nog vasthouden) veranderde in de foto hier rechts.Het wordt weer helder van binnen..

Je voelt je na die week alsof je auto een totale opknapbeurt heeft gekregen en er van binnen en van buiten weer als nieuw uit ziet. En als je er de eerste brandstof weer in gooit dan geeft dat gewoon een kick. Je hoofd is stukken leger, je bent alerter, je kunt de wereld op een andere manier aan, je huid voelt stukken zachter, je bent en voelt je gewoonweg jonger. 

En het mooie is, je kunt er vrij eenvoudig mee door gaan. Niet met dat reinigen zelf maar je leert hoe je de portier wordt die in de gaten houdt wat er in het vervolg je tempel nog binnen komt. Kort en goed, het voelt een stuk gezonder.

Laat los! Tijd besteden aan het reinigen van je lichaam en geest? Dankbaar werk!

Weet met te vinden als je er meer over wilt weten.


Frans Captijn
www.captijninsight.com


Geen opmerkingen:

Een reactie posten