vrijdag 7 september 2012

Waarom zet jij (ook) niet een eerste stap?


Is het niet vreemd dat de Boeddhistische filosofie in onze snelle samenleving steeds aantrekkelijker wordt voor westerlingen? De meeste mensen ‘leven’ hun dagelijkse leven zonder er überhaupt bij stil te staan wat dit voor een leven is. Veel zijn er ‘blij’ en ‘tevreden’ mee maar sommigen ook absoluut niet (meer).Meer en meer mensen hebben het gevoel dat ze iets cruciaals in hun bestaan missen. Zelfs een steeds grotere groep jongeren die nog maar net met werken zijn gestart. Is het zingeving of is het nog veel meer?

Al die mensen gaan er, via vele en soms alternatieve wegen, naar op zoek. Wat ze ervaren is dat de ‘missing link’ meestal niet meer gevonden kan worden in kerken, tempels of moskeeën; zelfs niet alleen in de natuur of in de liefde van een ander mens.
Na een tijdje beseffen ze dat wat ze zoekt alleen kan worden gevonden binnen zichzelf. Bij die constatering begint het zoeken naar levensvervulling, zingeving, antwoorden, oplossingen en levensmissie pas echt.

Kom naar Thailand om te leren van en bij de bron van vele Oosterse invalshoeken. Ontdek en ‘proef’ de Boeddhistische filosofie als rationeel, als alternatief oprecht advies en of als levensinstructie. Werk aan je fysieke, mentale, emotionele, geestelijke en sociale invalshoeken en achtergronden en neem tijd om bewust te worden van je gevoel in plaats van om te komen in de stroom van je denken en doen. Begin te luisteren naar de signalen van je lichaam en naar je innerlijke stem en ervaar hoe je kunt om gaan met stress en spanning.

Je uiteindelijke ‘beloning’ kan zijn dat je je weer weet te ontspannen, serene rust weet te ervaren, je beter kunt concentreren, beter slapen, gezonder en bewuster gaat leven. Mogelijk is dit je eerste persoonlijke overwinning in een opgaande spiraal. Het hervinden van zaken die je uit het oog hebt verloren.

Dat is niet zo maar even gedaan. Dat is een traject dat uiteindelijk een lange weg die onder je ontstaat te gaan heeft. Elke stap blijkt echter volop de moeite waard.

Herken je dit? Voel je dat je er aan toe bent om ook een eerste stap te zetten om jezelf oprecht te leren kennen en het beste van en uit jezelf voor jou en je omgeving te geven? Weet je niet waar te beginnen? Kun je een steuntje in de rug, een buddy, een programma, het eenvoudig en veilig en vertrouwd verlagen van een drempel wel even gebruiken?

Neem de eerste stap en neem deel aan één van onze www.villa-asia.nl retraites, programma’s of een persoonlijk traject in Zuidoost-Azië.
 
Je hoeft echt geen monnik of kluizenaar te worden, je gezin voor een lange tijd te verlaten of te stoppen met winkelen!


Frans Captijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten