vrijdag 14 september 2012

Wat geeft een mens energie?

Een van de docenten hier in Thailand, Chris of ook wel Toff, die onder andere de meditatie begeleidt, heeft iets met ‘ontspanning’ en energie. Zijn passie is het onderzoeken van de wetten van de natuur en vooral die van energieleer. Voordat hij met de feitelijke meditatieoefening aanvangt zet hij steevast eerst een oefening in om die ontspanning toe te laten. Na de ochtendmeditatie vindt er regelmatig nog een dialoog plaats. Onlangs draaide die dialoog over de vraag:

“Wat geeft je als mens energie?”

Al snel kwamen de deelnemers met de oplossing die was; 'voeding', 'brandstof' en ook 'lucht'. Eten en drinken zorgen samen met zuurstof uit de lucht voor de verbranding. Die verbranding werkt energie op om een inspanning te kunnen leveren.

Toen we onder leiding van Chris even met elkaar verder spraken bleek dat ons antwoord iets te kort door de bocht was. Slechts 35 – 40% van onze energie komt maar uit voeding. Het overgrote deel is afkomstig van zogenaamde ‘vrije energie’ en straling uit enerzijds de kosmos/het universum en anderzijds de omgeving (mensen, dieren, planten, gebouwen, etc.) om ons heen. Elke plaats en elk voorwerp heeft zijn eigen trilling en geeft of onttrekt energie. Sommige zijn goed voor de mens, andere ziekmakend, weer andere bevorderen de gezondheid. Toen werd het even stil…

Nu past af en toe stil staan uitstekend in onze Villa-Asia programma’s en samen kom je dan tot verrassende ontdekkingen (of misschien wel open deuren).

Nog nooit heb ik er zo bij stil gestaan onder welke astrologische invloeden we eigenlijk staan. Ik deed dat tot voor kort altijd als lachwekkend af met;  'Ach ja, weer de stand van de sterren…' en toch... Nu ik in deze cultuur ben, waar er regelmatig aandacht aan wordt geschonken aan die beïnvloeding van hemellichamen, krijg je wel degelijk andere invalshoeken en inzichten. Je kunt er eenvoudig weg je voordeel op energieniveau mee doen. 

Ook licht en invloed van de zon zijn wel degelijk energie leveranciers. Kijk naar het begin van deze kwakkel zomer in Nederland en ik hoef niets meer uit te leggen. Het geklaag stopt snel als de zon verschijnt. Mensen zitten dan, om het zo te zeggen 'prettiger in hun vel'. Zou dat niet te maken kunnen hebben met energie? Het opladen van je batterij?

Je omgeving is een gigantische energie leverancier (of energie kaper). 
Een aantal voorbeelden:

In de ene ruimte krijg je energie, in de andere voel je je absoluut niet op je gemak en loopt, zonder dat je er überhaupt iets aan kunt doen, de energie zomaar uit je weg. Onlangs ontving ik een mail van iemand met de volgende tekst: 'Gek om te zeggen, maar het heeft me erg goed gedaan om in het Academisch Ziekenhuis te zijn. De positieve energie komt me met bakken tegemoet. Heel bijzonder.'. Dat hoeft geen verdere uitleg.
Dit geldt niet alleen voor een ruimte in een gebouw maar ook buiten. Wij kregen vorig jaar van iemand, die expert is in grond en bodem, de opmerking dat de plek waar wij onze activiteiten doen enorm energierijk is. Volgens deze kenner te wijten aan onaangeroerde grond, de ligging en de juiste samenstelling.
De Bovis waarde is er ook heel hoog. De Fransman A. Bovis heeft voor alle radiëstesisten een meetschaal (‘biometer’) opgesteld waarmee die straling / energetische intensiteit kan worden uitgedrukt.

Sommige mensen om je heen géven je energie. Enthousiasme, motivatie en passie zijn daar goeie voorbeelden van. Je wilt daar graag mee samen werken. Anderen zien altijd alleen maar de negatieve kanten van zaken of veranderingen. Ze acteren vanuit een negatieve of sombere grondhouding (wat overigens lang niet altijd verkeerd hoeft te zijn omdat ze de enthousiastelingen met twee benen op de grond houden) en zuigen regelmatig energie uit je weg.

Naast af en toe eens de stilte en rust eens opzoeken, moeten we misschien eens wat meer bewust letten op die 60 – 65 % andere 'voeding'. Zoek de juiste energie voor jou om je heen op én omring je met voor jou de juiste mensen die je energie geven (zonder ze te misbruiken door uitsluitend energie te kapen). 
Inzetten op die vorm van voeding zou ook nog wel eens een positief effect kunnen hebben op het in balans blijven of krijgen van het gewicht van ons lijf.

Frans Captijn


Geen opmerkingen:

Een reactie posten