vrijdag 22 april 2022

Een nieuw gezicht. Cupid!

Toch wel even een blog waard. Een nieuw gezicht, grote verandering en aanwinst. 

Sinds afgelopen woensdag hebben we gezinsuitbreiding in Thailand met Cupid. Ze is geboren op 25 februari dit jaar en is inmiddels nu een paar dagen bij ons. 
Gewoon een Thaise hond hoewel ze op een labrador (wellicht haar pa?) lijkt. 
Cupid is een dochter van Yoke (foto hiernaast samen in het rijstveld), de hond van de moeder van Phatsamon. Ze kreeg een nestje puppy's en Phatsamon wilde dolgraag een van die dieren adopteren. Het werd van de zeven hondjes deze zwarte. 

Er was wat discussie voor nodig. Kadhow wordt in september al weer tien jaar en hoe zou dat gaan. Plek hebben we meer dan genoeg met ons land van ruim negen duizend vierkante meter. Maar toch, plezier en ook beperkingen natuurlijk. 

In Thailand is het niet meer dan normaal om een aantal honden te hebben. Zelf heb ik er soms wat moeite mee als ik de levenscondities van die dieren zie. Kadhow heeft bij ons een 'royal' leven en ook Cupid, zo we onze tweede hond nu hebben genoemd, zal het aan niets ontbreken. 

Cupid vonden we na wat zoeken een leuke naam die ons samen aansprak. Het staat kort gezegd voor liefde en hartstochtelijk verlangen. In de klassieke mythologie is Cupid (Latijn Cupīdō) de god van verlangen, erotische liefde, aantrekkingskracht en genegenheid. Nou dat belooft wat... ;). 

Donderdag heeft ze zonder enig probleem haar eerste vijf puppy inentingen en een ontwormingskuur gehad. Over een maandje wederom een set en binnen zes tot negen maanden na haar geboortedag sterilisatie (of eigenlijk castratie). Maakt het 'erotische' niet meer helemaal compleet maar er zijn hier al meer dan genoeg honden en regelmatige 'one-night-stands' hier zullen met oom Kadhow ook uit de klauw lopen. 

De eerste ervaringen met haar is dat het een gemakkelijke en (natuurlijk) speelse hond is die snel leert. Ze is zeker weten (tot nu toe) niet bang. Grote broer, of beter gezegd oom, Kadhow moest haar beschermen omdat ze hier gelijk achter de koeien in het rijstveld aan ging. Bij onweer afgelopen avond speelde ze heerlijk door terwijl Kadhow bibberend van angst binnen schuilde. 
We zijn momenteel buitenmuren aan het metselen en hebben daar slijp- en cementmengmachines voor nodig die nogal wat lawaai maken. De eerste keer was het even opkijken maar nadien slapen op een oud t-shirt in de tweede piramide in aanbouw. 

Ook voor Kadhow (samen met haar op de foto hiernaast) een super grote verandering na zo'n lange tijd eigenlijk alle aandacht. Tot nu toe gaat het goed. Hij gedraagt zich als een soort van coach en die kleine hobbelt er vooralsnog huppelend achteraan op haar ontdekkingstocht van de wereld. 

Op de bouw is het oppassen geblazen. Ze loopt overal vrij rond en we zijn dat rond onze benen draaien met het zware werk nog niet helemaal gewend. Het is dus continue alert zijn.
 
We hopen met deze gezinsuitbreiding, ook samen met Kadhow, veel plezier te beleven. 

Frans Captijn (Gangey Gruma) 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten