vrijdag 18 februari 2022

De geur van het bos. De meditatie van de natuur is weer voorbij

In de nacht van woensdag 2 februari jl. hadden we hier de eerste regen. Niet al te veel en eigenlijk, in de droge tijd hier in Thailand, een beetje ongewoon. Ik stond er toen nog niet zo bij stil. Nu blijkt die regen het startsignaal voor de natuur te zijn geweest om met haar meditatie te stoppen en haar nieuwe cyclus weer te starten. Je ziet en ruikt inmiddels de start van de lenteperiode van de lente.
 
Tijdens onze ochtendwandeling met Kadhow in het bos komt die fantastische frisse en jonge bosgeur je de afgelopen week weer tegemoet. Het maakt je opgewekt, blij en ook nieuwsgierig. Er is weer zoveel nieuws in de natuur, in het bos, onze tuin en om ons heen te ontdekken. Gisteravond nog nagenoeg volle maan. De sierduif in onze tuin die zich al broedend op haar nest gewoon laat aaien. Groen en bloemen die overal beginnen te ontspruiten. Wederom het zichtbare en tastbare bewijs dat de lente helemaal niet op 20 maart begint (dat is het hoogtepunt en feitelijk de start van de zomer van de lente) maar grofweg zes weken eerder.
 
Vanmorgen heb ik mijn camera maar weer eens meegenomen tijdens onze toch. Immers, waarom deze week in mijn blog niet gewoon eens wat beelden delen? Gewoon om je mee te kunnen laten genieten en je uit te nodigen om ook eens naar buiten te gaan voor een gratis ontdekkingstocht. Op het Noordelijk halfrond van onze planeet is het immers overal inmiddels al zover.













Frans Captijn (Gangey Gruma) 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten