vrijdag 15 mei 2020

Het (on)geluk straalt ervan af. Om die trieste show van schijnvertoning van anderen hoef je je niet op te winden.

Van Facebook en andere sociale media weten we inmiddels wel dat de meeste lachende gezichten op foto’s niet spontaan zijn en prachtige verhalen slechts schijn zijn. Het ware verhaal en gezicht zit vlak voor en vlak na de selfie.

Afgelopen week werd ik een paar keer geconfronteerd met verhalen over mensen die werkelijk alles uit de kast halen om erbij te kunnen blijven horen. Ze zitten diep in de financiĆ«le schulden en nagenoeg iedereen weet hoe slecht ze ervoor staan. En toch gaan ze door met lenen, de volgende creditcard en vooral aan vrienden op allerhande wijzen tonen hoe gelukkig ze kunnen leven. Alsof ze zelf totaal niet door hebben dat ze niet met geld kunnen omgaan. Eigenlijk is het te bizar dat het kan en ook dat voornamelijk vrienden er instinken en ook nog eens geld aan dit soort types willen lenen na het aanhoren van ‘blaartrekkende’ trieste verhalen.

De mensen die me die verhalen vertelden waren er redelijk van ‘over de zeik’ en dat vind ik eigenlijk te ver gaan. Je mag er trots op zijn als je anders leeft en jezelf niet in de schulden steekt voor het uiterlijk vertoon om erbij te kunnen blijven horen. Iets dat uiteindelijk op veel ellende uit loopt.

En verder… van een afstandje ernaar kijken en ‘nee’ zeggen tegen die blaartrekkende verhalen om geld. En als dat dan een ‘vriendschap’ kost dan kun je je afvragen wat die vriendschap dan werkelijk waard was.

Leven zonder schulden iets dat ik van huis uit heb meegekregen en wat mijn leven lang al super voelt. En wat anderen doen… lekker doen. Het is allemaal gebakken lucht.



Frans Captijn (Gangey Gruma) 

Foto blog: http://franscaptijnhisworld.blogspot.com
Bouw blog: https://pyramidhousethailand.blogspot.com



Geen opmerkingen:

Een reactie posten