vrijdag 7 september 2018

De ongezondheid van het gebruik van voedingssupplementen.

De wereld van gezonde voedingssupplementen groeit. Tegenwoordig is het een grote en bloeiende business.
Marketing vertelt je dat je deze aanvullingen tegenwoordig nodig hebt. Deze meestal dure en levenslange extra's moeten je gezond houden en je behoeden tegen allerlei soms vreselijke ziektes.

Meest geweldige verhalen over gezondheid en herstel. Goed opgeleide en meestal commissie-gedreven verkopers / consultants helpen de populariteit van het voortdurende gebruik van voedingssupplementen vergroten. Een prachtige manier voor deze mensen en de industerie zelf om geld te verdienen. Ze beginnen vaak met het promoten en verkopen van de producten aan familie en sociale media ‘vrienden’. Het is makkelijk om daarmee te starten omdat het voor deze contacten moeilijker voelt om nee te zeggen.
Wil je een lang en gelukkig leven? Gebruik voedingssupplementen!

Wie ben ik om je te zeggen dat deze toevoegingen of aanvullinigen gezond zijn of niet? Ik weet het niet, ben hier geen specialist in, dus wie ben ik om daar een oordeel over te hebben? Ik kijk wel uit. De gekte, voor mij, is dat de voedingssupplementindustrie mensen daadwerkelijk ondersteunt om een ​​ongezonde levensstijl te blijven leiden. Ik leg dat even uit.
Waarom heb je voedingssupplementen nodig? Laten we gewoon onder ogen zien dat dat alleen maar nodig zou zijn omdat je als basis, als bron, ongezond leeft. En om dat ‘probleem’ op te lossen ondersteunt de voedingssupplementindustrie om door te gaan met die ongezonde leefstijl. Zij bieden je dan wel hun producten aan om de 'kloof' in ongezondheid met hun producten te dichten.

Marketingcampagnes creƫren op een creatieve en populaire manier gevoelens van angst voor mogelijke toekomstige ongezondheid. Stimuleren om deze voedingssupplementen te kopen. Bieden de 'magische' manier om gezond te worden of te blijven, waarbij je kunt doorgaan met ongezond leven.

Terug in de geschiedenis hadden mensen een veel rijkere en vaak meer gebalanceerde levensstijl, voeding en natuurlijke fitheid. Als ze zich niet lekker voelden, ja, dan was er een soort tijdelijk supplement, een kruid of een ander middel. Bewezen door en bekend bij vroegere generaties en grootmoeders.

Als het je belangrijkste doel is om een ​​zo lang mogelijk gelukkig en gezond leven te leiden, denk dan eerst na over het werken aan het veranderen van je levensstijl op een holistische manier in plaats van het toevoegen van 'gezonde medicijnen' als een soort aanvullend ‘fast food’. Wees je meer bewust van de dingen die je eet, van je dieet. Houd lichaam en geest op een natuurlijke manier gezond. Misschien zou je zelfs eens (of nog wat meer) letterlijk de natuur kunnen opzoeken en er contact mee maken.
Misschien duurt het een beetje meer tijd, maar het bespaart je zeker veel geld.

Je lichaam heeft het vermogen om zichzelf te herstellen als je als basis een gezonde levensstijl leeft. Daarin heb je geen supplementen nodig.


Frans Captijn (Gangey Gruma) 

captijninsight@gmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten