vrijdag 23 maart 2018

Drieluik Gelukkig, Gezond, VOLMAAKT (echt en waardig tot je leven) (3)

Dit is het derde deel van mijn drieluik Gelukkig, Gezond en Volmaakt (echt en waarlijk tot je leven) leven. Dingen die ik graag wil delen vanuit mijn opleiding tot Kundalini Awareness Yoga docent.

Elk aspect van het leven heeft een verlichte, efficiƫnte en effectieve manier om het te doen en te leven. Yogi Bhajan bestudeerde en beheerste in India deze technische en spirituele kennis en bracht dit geschenk in de jaren zestig naar het Westen.
Een van de eerste dingen die Yogi Bhajan onderwees, is dat het het geboorterecht is van ieder mens om gezond, gelukkig en heilig te zijn (echt en waarachtig het leven te leven).

De Gezonde, Gelukkige en Volmaakte (Heilige) levensstijl geeft ons een blauwdruk voor het opbouwen van een gezond, gelukkig en heilig leven.
Er is een yoga-kunst en wetenschap voor alle aspecten van het menselijk leven. Deze levensstijl - de Kundalini Yoga-levensstijl - is er voor iedereen.

"Het doel van al onze inspanningen is eenvoudigweg om je bewustzijn te vergroten, zodat je deze basis in je evaringen en als grondhouding in positieve gewoonten kunt inbrengen. Dan kun je je leven spoepel organiseren op de manier waarop je dat zelf wilt. Je kunt creativiteit en onbegrensdheid uitstralen in alle aspecten van je leven. Dat is het praktische resultaat van yoga. Het is de capaciteit en het recht om een ​​gezond, gelukkig en heilig leven te leiden. Daarom noemden we onze yogafamilie Gelukkig, Gezond en Heilig. "

- Yogi Bhajan -


In mijn blog van deze week enkele woorden van mij over: Volmaaktheid (echt en waarachtig. Heiligheid):

Volmaaktheid is een andere naam voor heiligheid. Wikipedia stelt dat het begrip 'heilig' te maken heeft met heel(heid). Het wordt gebruikt als aanduiding van iets waaraan een verheven waarde wordt toegekend. Met spiritueel respect en toewijding. Het kan geassocieerd te worden met iets dat Goddelijk is maar dat hoeft niet. Het is veel meer de verbinding met dat wat vaak geassioceerd wordt met het zinnetje:” Er is meer tussen hemel en aarde”, en aarde en dat hoef je niet altijd te verbinden met religie.

Soms worden er woorden aan gekoppeld als: Voorbeeldfunctie, bijzondere leraar, wonderdoener of bemiddelaar.

De meeste mensen, als ze een zogenaamde 'heilige' ruimte of omgeving binnengaan, voelen een andere, soms serene energie of ze nu gelovig zijn of niet. Een andere verbinding. Gevoel van vrede en licht. Soms zelfs het initiƫren van emotie en toewijding. Misschien voelen ze, zelfs zonder er meer of dieper over te weten, dat wat er 'meer' is tussen hemel en aarde.

Als brancarddrager ben ik bijvoorbeeld vele malen naar Lourdes geweest, een pelgrimstocht in Zuid-Frankrijk. Er wordt gezegd dat zich daar 'wonderen voor doen'. Naar mijn mening verschijnen ze echt. Vooral tussen mensen die zien en ervaren is er zelfs veel meer leed is dan dat ze in hun eigen leven ervaren. Het maakt ze sereen, begripvol en dieper verbonden met dat wat het leven voor ze in petto heeft.

Echt en waarachtig heeft in het leven alles te maken met dit heilige concept. Om te accepteren wie en wat je bent. Een uniek wezen, een mens. Het nodigt je uit om te zijn en te leven wie en wat je bent en om je doel of missie in je leven te vervullen. Blijf jezelf. Groei door je uniekheid te delen. De wereld wacht daar juist op en alleen die reis met jezelf maken is als een heldenreis op zich. Probeer niet iemand anders te zijn, geloof marketing niet, leef echt en waarachtig in het leven diegene die JIJ bent.

Ieder ander is immers al ingenomen...

Frans Captijn (Gangey Gruma) 

www.captijninsight.com 

captijninsight@gmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten