vrijdag 19 september 2014

Wat wil je écht? Wees de verandering die jij als student, young potential of young professional in de wereld wilt zien. Boot Camp ontdekkingen in Thailand.Wat wil je écht? Wat kriebelt er eigenlijk al tijden onder je oppervlak? Stop even!

Veel mensen doen werk dat niet (meer) bij ze past en wat ze eigenlijk helemaal niet willen, om door te gaan met een leven waarin ze dingen doen die ze eigenlijk helemaal niet willen… Is dat niet maf? 

Je hoeft toch geen onprettig leven in een soort gevangenschap te leiden? Verspil je tijd die leven heet niet. Gebruik je verstand en wees de verandering die jij in de wereld wilt zien.
-0-0-0-0-0-

"Lof dat je gelooft in mond op mond reclame maar je helpt met deze aanpak de (academische) wereld absoluut niet.
Verspreid en deel deze inspirerende en verrijkende mogelijkheden die je in Thailand biedt actief en nu.
Promoot deze Boot Camp programma’s als uitnodigende doelstellingen / bekroningen - of als een super waardevolle uitdaging om te doen- bij universiteiten, colleges, studenten & young potentials en, misschien in een iets gewijzigde opzet, bij young professionals .
Biedt deze mensen jouw handreiking, ervaring en inspiratie als gastheer aan. 
Motiveer en help ze zich beter op en in hun loopbaan voor te bereiden en te anticiperen zodat ze verantwoorde (verdere) stappen in hun werk en leven kunnen zetten en daarbij trouw blijven aan zichzelf. ”

Woorden van een Universiteit professor. Wat moet je daar nu op zeggen als je geen schreeuwende verkoper bent? Waarom dus niet, voor een keer, mijn blog voor dit doel gebruiken om die handreiking met onze Boot Camp naar meesterschap programma’s te doen? Aangesproken? Voel je uitgenodigd om door te lezen.

-0-0-0-0-0-

Neem even een stoel, stop eens met waar je mee bezig bent en wees vooral eerlijk tegenover jezelf.
Vraag jezelf eens de, misschien op het eerste gezicht vreemde, vraag: “Wat zou ik willen doen als geld geen rol speelde? Hoe wil ik mijn leven eigenlijk écht leven? Stop het direct opkomende stemmetje ‘Maar…’ in je hoofd eens even. Stel jezelf een vrij en plezierig leven voor waarin je, op enig moment, genoeg verdient om je leven echt te kunnen leven.

Als je met al je (latente) talenten en mogelijkheden die je in je hebt, werkelijk houdt van de dingen die je doet, dan kun je er immers een meester in worden. De enige manier om dat te kunnen bereiken is om er eerst helemaal achter te komen wie je bent en wat je allemaal, veel meer dan je tot nu toe weet, in huis hebt. Daarna richt je daarmee je volle aandacht op dat wat je doet en geef je je er aan over. Betrokken zijn en je missie te volgen. Je kunt op deze manier eigenlijk met van alles voldoende goed verdienen.

Als een (bijna) afgestudeerde student of young potential heb je kennis en je eerste vakbekwaamheid, levenservaringen en vaardigheden opgebouwd. Je bent klaar om de eerste stappen in een loopbaan te gaan zetten (denk je).

Als young professional heb je die eerste stappen in je carrière al gezet. Je bent op een natuurlijk punt gekomen waarop je je af vraagt; “Dit is het dus…?, Wat nu…?”.

Natuurlijke momenten om even halt te houden, rustig op een stoel te gaan zitten en je balans eens op te maken. Om te ontdekken wat je nu eigenlijk werkelijk wilt. Zeker weten dat je het beste van jezelf met de wereld om je heen wilt delen. Alles wat er in zit zelfs. Je wilt ook verder kunnen groeien en een prettig leven hebben. Heb je de weg naar jouw meesterschap al gevonden om deze processen gemakkelijker en duurzamer te maken?

Meesterschap, zien wij, als een losse en betrokken vorm van bekwaamheid uit wijsheid. Meesterschap gaat ‘deskundigheid’, ‘levenservaring’ en ‘vakbekwaamheid’ voorbij. Het is een houding van persoonlijke vrijheid waarin je bent wie je helemaal bent in een omgeving waarin je dat ook helemaal kan en mag zijn. Het zou immers voor jezelf en je omgeving spijtig zijn als je niet alles laat zien wat er in je zit. 

Open de deur en zet stappen richting meesterschap! Een roep om avontuur en ontdekking om de situatie te creëren die jij voor jezelf wilt.

Wil je meer weten?
Voel je uitgenodigd om - overigens ook als je jezelf niet herkent in de genoemde categorie mensen - contact met ons op te nemen (contactvillaasia@gmail.com) en/of download een van onze (Engelstalige) brochures: Frans Captijn 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten