vrijdag 11 oktober 2013

Zorg eerst eens voor jezelf!Als je niet eerst goed voor jezelf zorgt kun je er ook niet optimaal voor de wereld om je heen zijn. En nee, dat is nu eens niet egoïstisch! Dit gaat immers niet over het materialistische ‘hebben’.

Of de duvel er mee speelt. Nagenoeg iedereen die hier in het Resort waar ik mag werken een Detox, ‘New me now’, Meditation, Fitness, Cleansing of fasting programma doet, kampt met een onderliggende vraag. 

Ontevreden over iets of worstelend met iets anders. Meestal wordt, eerst, ingezet op ‘herstel’ van de buitenkant. Gedurende het programma komen ze er vaak achter dat het nóg beter is om maar eens aan de binnenkant, de échte oorzaak, te gaan werken. Soms is deelname aan zo’n programma slechts een vlucht en een mooi verhaal aan de buitenwereld dat je aan jezelf werkt. Maar als je met je buitenkant aan de slag gaat, beweegt ook je binnenkant mee. Dat kan wel eens confronterend zijn. Die binnenkant doet er er veel meer toe. Het is prachtig om mooi te tonen maar als je bijvoorbeeld een geruïneerd thuis hebt… dan kun je dat, energetisch gezien, toch niet verbergen. Je moet dus op zoek naar de, voor jou, juiste met een mooi woord holistische balans. Een balans tussen het fysieke, mentale, emotionele, spirituele en causale (je omgeving met energie aftappers en/of energie leveranciers).

Voor mij staat inmiddels vast dat als je altijd blijft doen wat je deed, je ook altijd weer dat wat krijgt wat je kreeg. Doorbreek de vicieuze cirkel en neem stappen vanuit je gevoel door (eindelijk) eens te leren luisteren naar wie je écht als unieke persoon bent. Luister eens naar die stem in jezelf en geef er aan toe. Natuurlijk komt gelijk je generale excuus op om niet te luisteren en te blijven doen wat je deed of in ieder geval niet naar die stem te luisteren.

Als je niet luistert naar wat je echt wilt, is je leven tijdverspilling. Uitsluitend en alleen af gaan op geld, macht, positie, status… het maakt je uiteindelijk niet gelukkig en zorg er ook nog eens voor dat je in een wereld beland waar je je niet thuis voelt. Je over geven aan je passie en missie lijkt wel moeilijk maar brengt je in een andere wereld, jouw wereld. Een wereld die voor jou bestemd is en die al jaren op je wacht. Je treft er voor jou je geluk. Iets dat met geen salaris te betalen is.

Neem eens tijd om jezelf beter te leren kennen (of je alleen open te stellen om naar jezelf oprecht te luisteren) en maak schoon schip met die zaken waar je definitief van af wilt. Zeker weten dat je fris en met nieuwe creatieve ideeën bewustere stappen op je levenspad gaat zetten. Wellicht je leven eindelijk eens gaat leven… 

Vaak horen wij dan dat je daar lef voor moet hebben. Is dat eigenlijk niet vreemd? Als je jezelf met al je kwaliteiten al niet vertrouwt, wie kun je dan wél vertrouwen. Volgens ons dus weinig met lef te maken maar meer met de weg onder de stappen die je dan wel moet zetten te laten ontstaan. Je overgeven aan het avontuur dat leven heet.

Een steuntje in de rug nodig? Laat maar weten.

Frans CaptijnGeen opmerkingen:

Een reactie posten