vrijdag 21 december 2012

Veel geluk in de Nieuwe Tijd! Happy New Ages!

Vandaag is dan de grote dag! Happy New Ages! 

Mij geeft 21 december 2012 enerzijds het gevoel van heel veel (onzinnig) gedoe zoals ik dat destijds, overigens met veel plezier, in Kerkrade bij de millennium wisseling mee maakte. En toch, zeker vanuit de beleving hier in Thailand... Het voelt wel degelijk alsof er vandaag iets in de lucht hangt.

Heel veel is er wetenschappelijk en ook vanuit gevoel en inzichten uit diverse culturen over deze dag verteld en geschreven. Wat er allemaal wel of niet gaat gebeuren... we zullen het vandaag, al dan niet, wel zien. En toch... moet je altijd zien om iets te geloven?

Wij zijn het zo gewoon om elkaar, zonder dat we er eigenlijk ├ęcht een gevoel bij hebben, op de automatische piloot gelukkig nieuwjaar te wensen. Het wegtikken van seconden betekent verandering. Vaak willen we dat niet en toch, het kost je meer energie om je vast te houden aan 'het oude' (wat overigens niet eens lukt) dan om je te laten mee gaan op de stroom van verandering. De dag van vandaag heeft wel een hele speciale betekenis (en hier ook gevoel) mee gekregen van verandering. Zeker geen negatieve!

Hier wordt gezegd dat deze dag een markeerpunt is. Een dag van de inzet van een totale verandering. Dag na dag en stap voor stap. Een punt van kentering in voelen, denken en beleven. 'Transitions to the ages of change and challenge and a time of new beginning'.  Ook volgens mij zit er weldegelijk verandering in de lucht en is het er ook de tijd wel eens voor. 

Gevoel, beleving, inspiratie, bezieling, oprechte betrokkenheid, groeien door te delen, 'onderwaterprofielen' van mensen en organisaties... het zijn zaken die steeds grotere rollen gaan spelen. Het gaat steeds meer draaien om ├ęchtheid. Toe te laten wie je bent en daar trots op te zijn. Jij bent immers met jouw talenten, kwaliteiten en voorkomen, uniek! Wees wie je bent en leef wat zich aan dient. 

Oprecht wens ik je dus, zeker vandaag, veel geluk in de Nieuwe Tijd!

Frans Captijn.

1 opmerking:

  1. Mooi verwoord, Frans. Ook voor jou, en voor wie je lief zijn, veel geluk! En eigenlijk begint elke dag als een Nieuwe Tijd - vol kansen om te zijn wie je bent en te leven naar wat/wie er op je weg komt.

    BeantwoordenVerwijderen