vrijdag 30 maart 2012

Wat maakt Villa-Asia anders dan anderen?

Wat is jullie 'onderscheidend vermogen' als Villa-Asia?
Ik rilde een beetje van die vraag die ik onlangs op een receptie hoorde moet ik je eerlijk zeggen. Je 'onderscheidend vermogen...'. Toch ging er een (tempel)belletje rinkelen. Je moet dat toch heel eenvoudig kunnen uitleggen?

Juist als je steeds meer in de wereld van voelen zit dan merk je dat je gelukkig toch ook nog steeds met een wereld van beredeneren en ratio te doen hebt. Dat is maar goed ook want het houdt je met twee benen op de grond.

Misschien is dat wel één van de eerste aansprekende zaken die bij Villa-Asia in het oog springt. De wereld verandert en staat, in mijn ogen, gelukkig meer open voor de luxe om met je missie en passie als persoon en organisatie bezig te kunnen/mogen/ nee moeten zijn.

'Zin-geving' in werk, privé en/of hobby speelt steeds meer een rol en er kan en mag ook over gesproken worden. Velen merken dan al snel op dat het voor hen allemaal een beetje 'zweverig' wordt. Villa-Asia houdt de benen stevig op de grond ondanks dat we toch aan de slag zijn met een breed palet aan invalshoeken. Meditatie is er daar bijvoorbeeld ook één van.

Bij Villa-Asia ervaar je een maatwerkprogramma voor jou als persoon of als organisatie. Jij of jullie tellen!

De aanpak en het gevarieerde aanbod van het programma is creatief en verrassend. Zo voer je bijvoorbeeld diverse opdrachten uit in de natuur bij het rustieke achtergrond geluid van de lokale waterval. Het programma zet in op verschillende invalshoeken (fysiek, mentaal, sociaal, emotioneel, systemisch en spiritueel). Villa-Asia laat zich regelmatig ondersteunen vanuit lokale samenwerking en aanwezige expertise.

In onze programma's ervaar je; Je bent je eigen leermeester of coach. Het is uniek om te ervaren dat antwoorden waar je naar op zoek bent al lang in jezelf of je organisatie aanwezig zijn en dat je alleen of samen in staat bent die naar buiten te brengen.

De oosterse omgeving zorgt als geen ander voor rust, spiritualiteit en bewustzijn. De grond (aarde) en werkomgeving zijn nog puur en onaangeroerd. Onze programma's zijn een beleving in plaats van een belevenis. De lokatie zorgt daar al voor. Het is een ultieme plek om, vanuit niet moeten, optimaal te kunnen loslaten/vrijgeven én te herontdekken. Mogelijk de sleutel tot de weg naar jouw (of jullie) persoonlijk meesterschap en meer balans in energie in je leven of organisatie te vinden.

Invloed van oosterse cultuur, aanwezige natuur, temperatuur en ook tijdverschil met Nederland,  zijn natuurlijke dragers van de Villa-Asia programma's.

Villa-Asia is geen vakantie. Vakantie komt van het Latijnse woord 'vacare', dat 'leeg maken' betekent. Een werkretraite of programma is een ontdekkingsreis in en met jezelf op een plek en in een omgeving die er toe doet en waar je anders van terug komt.

Als laatste, nou eigenlijk als eerste... dat als antwoord op de gestelde vraag tijdens de receptie in me op kwam... In hoeverre is dat wat Villa-Asia doet te onderscheiden? In mijn ogen is en valt er niets te onderscheiden. Met wat? Met wie? Er is geen vergelijk maar slechts een keuze waarbij je voelt of iets bij jou past op het moment dat jij daar voor open staat en dus aan toe bent. Die keuze is voor jou altijd goed! Blijf er echter nooit mee lopen of het uitstellen. Kies dat wat als maatwerk bij jou past.

Wij als Villa-Asia hebben je dan heel graag als deelnemer én onze gast.

Als dat het (tempel)belletje van 'onderscheidend vermogen' allemaal nog niet voldoende laat rinkelen...

Frans Captijn


Geen opmerkingen:

Een reactie posten