vrijdag 16 maart 2012

Hoezo Villa-Asia in Thailand? Waarom Mae Rim (Chiang Mai)?

Een vraag die ik nog steeds heel vaak krijg.
Mijn antwoord is haast standaard: 'Als je altijd blijft doen wat je deed krijg je wat je kreeg'.

Als je écht een transitie in jezelf wilt aangaan dan vereist dat een uit je comfortzone stappen. Andere invalshoeken kiezen om naar vraagstukken te kijken, een reis naar binnen maken en vooral eens gaan voelen in plaats van haast uitsluitend te denken.

Wat wij met en in Villa-Asia in onze programma’s doen lukt niet (optimaal) in Nederland en ook niet in bijvoorbeeld België, Griekenland of Spanje. Alle deelnemers die een programma of werkretraite hebben meegemaakt beamen dit volmondig.
Wij maken tastbaar gebruik van de aanwezige flora en fauna, cultuur (Boeddhisme), het tijdverschil, de in Thailand aanwezige faciliteiten én de onaangeroerde grond en geweldige aanwezige energie invloed.

Wij bieden, bewust in het noorden van dit prachtige land, nabij Birma (Myanmar), een in onze ogen unieke locatie, weg van het massatoerisme, als tijdelijk andere (comfort)zone met daarbij een aansprekend programma en een fantastische begeleiding en verzorging.

Thailand, het land van de glimlach. Vriendelijke en behulpzame mensen die elkaar en anderen nog accepteren en respecteren (ook voor wat betreft geloofsovertuiging). Een veilige bestemming met weinig tot geen criminaliteit.
In Mae Rim, provincie Chiang Mai, is het klimaat het gehele jaar door tropisch. De temperatuur ligt gemiddeld overdag tussen de 20 en 35 °C. Er is ruimte, gezonde lucht, geen drukte en je vindt hier nog echte rust.

Onze Villa-Asia omgeving daar kent een indrukwekkende natuur en biedt een scala aan bezienswaardigheden en activiteiten. Van tropische bossen, bergen, watervallen, diverse bergstroompjes, een rivier, meren, wandelen, tempels, kanoën, vlotvaren, golven, tennissen, paardrijden, zwemmen, fietsen, brommer/motorrijden, en vooral niet vergeten de exotische planten maar ook dieren waaronder olifanten, tijgers en prachtige vogels. In onze programma’s maken wij van diverse mogelijkheden gebruik.

Op ca. 25 km bevindt zich het centrum én de luchthaven van Chiang Mai. De tweede stad van Thailand met een grote regiofunctie, dag- en nachtmarkten en uitgaansgelegenheden. Een stad die nooit slaapt.  

De gezondheidszorg is van een hoog niveau, zeer goed vergelijkbaar met de westerse maatstaven. Er zijn 3 ziekenhuizen in de buurt. De verzorging is er uitstekend (en erg goedkoop). Overigens valt het ons op dat het klimaat en de omgeving vaak een positieve bijdrage leveren in eventuele westerse gezondheidsklachten. Veel gezondheidsklachten treden niet of minder op.

Voor ons is Mae Rim dé plek om met een super gevoel ons gevarieerde aanbod van de programma’s 2012 - 2013 aan onze deelnemers van Villa-Asia te kunnen aanbieden.

Met veel plezier gaan we dan ook met alle voorbereidingen door.

Frans Captijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten