vrijdag 5 oktober 2018

Gelukkig 2057. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het vieren van je honderdste verjaardag.

Overheid en pensioenfondsen vertellen ons dat we steeds ouder worden. We denken dan ook dat we langer moeten werken omdat dat slechts het idee is dat ons wordt ingeprent. Je moet er immers steeds meer en langer wat voor doen om de eindstreep van een volledig pensioen en AOW nog te kunnen halen.

Gemakshalve denken we over eerder stoppen met werken om ons te gaan bezig houden met dingen die ons nog dierbaarder zijn dan dat werk niet na en zeggen (en geloven er ook heilig in) dat we langerdoor moeten werken. Commercie en marketing, er moet immers ook nog wat door anderen verdiend worden, spelen er handig op in.

Bij toeval ontdekte ik al een nieuwjaarswens voor 2057 op internet. Het jaar waarin ik 100 jaar hoop te worden. En hoewel ik me in ieder geval top op de dag van vandaag, afkloppen, super gezond voel vind ik dat toch voor mij wat voorbarig. De kaart echter sterkt me in de gedachte van het gezegde: ‘Hoop doet leven’ dus daar ga ik dan ook graag voor.

En toch, eerst maar even zien en wie weet met alle perikelen van deze stressvolle en digitaal snellere tijd stelt de overheid haar zienswijze binnenkort wel bij. Ik vind het wat voorbarig.

Ik ben dan ook maar vast begonnen om elke dag, als stapje richting die honderd of wie weet nog wel meer, wat meer te gaan vieren.

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het alvast vieren van je honderdste verjaardag in mijn beleving. En nu ik in ieder geval nog gezond ben kan ik van dag tot dag al proosten op een, nog wat voorbarig en met de dag realistischer, gelukkig 2057.


En overigens, voor mijn twee kids vond ik de nieuwjaarskaarten voor hun honderdste verjaardag ook al. Volgens mij moeten zij nog meer kans maken dan ik.

Gelukkig nieuwjaar? Gelukkige dag!Frans Captijn (Gangey Gruma) 

captijninsight@gmail.comGeen opmerkingen:

Een reactie posten