vrijdag 3 augustus 2018

Herken je levenskracht! Je innerlijke en onbegrensde energiebron om je missie te leven.

Je hoeft geen levenskrachtenergie (Prana) te maken. Je hebt het al. Maak het vrij en laat het stromen.

Ieder leven begon met levensenergie. Seksuele energie en levenskrachtenergie zijn precies hetzelfde.
En na dat fundamentele moment van schepping ging dat energie tanken verder. Heb je er ooit bij stilgestaan dat je nog steeds een stempel of ‘brandmerk’ van jouw creatie op je lichaam mee draagt? Het is je navel. De plek waar levenskracht jouw lichaam binnenging voordat je geboren werd. En deze levenskrachtenergie is er nog steeds.

Waarom heb je levenskrachtenergie gekregen? Heel eenvoudig is het antwoord... om te leven. Als je je dieper over die vraag bezint kun je ontdekken dat het alles te maken heeft met het ontvangen van speciale energie die je ziel nodig heeft om optimaal te kunnen groeien en te kunnen delen. Je lichaam is de tijdelijke tempel van je eeuwige en tijdloze ziel. En tijdens jouw leven wil die ziel vooruitgang boeken, stappen voorwaarts maken. Wil groeien en probeert zijn missie of roeping vorm en inhoud te geven. Je bent hier niet voor niets.

We weten allemaal dat er zeer energieke personen zijn die een overactieve en grenzeloze energiebron lijken te hebben waaraan wij zelf niet kunnen tippen. Mensen die in flow leven.
De meeste mensen zijn zich volledig onbewust van hun beschikbare enorme innerlijke energiebron die ‘levenskracht-energie’ genoemd wordt. Prana in het Hindoeïsme en Boeddhisme, Ki in het Japans, Chi of Qi in het Chinees en misschien nog wel het mooiste 'Natuurlijk evenwicht' zoals de Aboriginals het noemen). Deze onzichtbare energie is een kosmische energie, een levenskracht die ons feitelijk leven geeft. Je mag er op vertrouwen dat er een intelligentie is die het door je lichaam leidt in alles wat je doormaakt, negatief en positief.

Het is een wonder dat jouw creatie (of schepping als je het zo wilt noemen) je niet alleen je unieke set aan talenten om je missie te vervullen gaf, maar ook de benodigde hoeveelheid energie om daarin te slagen.
De meeste mensen kennen, laat staan voelen, deze energie helemaal niet. Ze kennen wel het gevoel energie- of futloos te zijn. Onwetend hoe ze hun levensenergie vrij kunnen maken, haar te laten stromen en op de manier waarvoor ze bedoeld is te gebruiken. Het probleem is dat je programering en vervelende ervaringen in je leven (je mag ze trauma's noemen) het proces van dat energie vrijmaken en laten stromen verstoren.

Je programmering, - vaak vanuit de beste intenties - , door je ouders, cultuur, omgeving, religie, meesters in het leven - , bood je eigenlijk een gereedschapset aan om je conform het gewenste en geaccepteerde patroon te gedragen in het systeem waarin je geboren bent. En in combinatie met verwachtingen, marketing, wensen en verlangens, en noem maar op, ondersteunt dat je lang niet altijd op de best mogelijke manier om jouw missie te leven.

We kunnen onszelf het proces van het vrij maken, laten bloeien en stromen van deze energie en het achtereenvolgens op de meest optimale manier aan te wenden om ons energiek te voelen weldegelijk aanleren. Het is een kwestie van het opschudden van die latente energie, het helpen haar door de energiekanalen van je lichaam te stromen en het in je lichaam opgesloten te houden. Niet te laten ontsnappen.
Als je eraan en ermee werkt, ontdek je vaak dat je tegen blokkades in jezelf oploopt. Die moeten opgeruimd worden en het zelfde geldt voor die genoemde trauma’s (die geheeld kunnen worden) om de weg vrij te maken om de energie te laten stromen. Een wonderbaarlijk reinigingsproces om jezelf te bevrijden en de wijsheid (Djana) te krijgen om het te doen en er mee door te kunnen gaan.

Meditatie, (Pranayama) ademhalingstechnieken, liefdesacties, het omarmen van het leven en daarin volharden, (Kundalini) yoga, een gezond dieet en gezonde levensstijl, het leven van je missie (dat is meer dan het leven van je droom), jezelf bevrijden van energievretende relaties, en zelfs vaker lachen zijn middelen om het bevrijden en laten stromen van je levenskracht-energie te ondersteunen.

Allemaal als hulp om een gezonde geest en een gezonde, speelse, ziel in een gezond lichaam te creëren en te houden om jouw unieke missie in je leven te leven en waar te maken.Frans Captijn (Gangey Gruma) 

www.captijninsight.com 
captijninsight@gmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten