vrijdag 3 februari 2012

Wat doe jij met je 'talenten-DNA'


Een talenten-DNA wat is dat nu weer?


Mijn overtuiging is dat jij, net als ieder mens, geboren bent met een unieke set aan oer-talenten. Jouw set aan basisgereedschappen om samen met je drijfveren je passie te kunnen leven. Dit specifieke pakket in jouw geboortegift bepaalt jouw meerwaarde op bepaalde gebieden ten opzichte van anderen. 
  
Die set van basistalenten en de combinatie en relatie waarin ze ten opzichte van elkaar staan, zijn voor iedereen anders. Voor mij is dat het voor ieder mens unieke 'talenten-DNA'. Lang niet altijd ben je je van jouw totale talenten-DNA bewust. 

Door je sociale omgeving en de cultuur waarin je opgroeit, de of je normen & waarden, overtuigingen, etc., komen vaak slechts een aantal van je talenten tot volledige bloei.

In onze westerse wereld van; 'Ik ren dus ik ben' investeren we nog nauwelijks in (in letterlijke zin) onszelf. Dat kan er voor zorgen dat je in de voortdurende veranderstromen waarin je zit altijd weer opnieuw krijgt wat je kreeg. Soms voelt dat prima maar heel vaak ook niet.

Tijd nemen om eens even strategie te bepalen voor jezelf in je veranderende omgeving, eens even stil te staan en op zoek gaan naar je latente talenten en juist die te positioneren kan je wel eens verrassende in-zichten en nieuwe flow in zowel je werk als je privĂ© opleveren. 
Dat kan er voor zorgen dat je met nieuwe energie en inspiratie, flexibel meebeweegt in de stroom van verandering.

Indien je er meer over wilt weten of jouw talenten-DNA zou willen ontdekken... Villa-Asia biedt je er mogelijkheden voor.

Frans Captijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten