vrijdag 31 juli 2020

Dagelijkse vogeldisco wekker. Wat een geluksvogel!

Elke ochtend lees ik, voor mijn meditatie en yoga, een stukje in de Bijbel.

Het ging er pas over dat ieder moment in onze handen ligt en dat we dat vaak vergeten. We maken ons zorgen over wat zou kunnen gebeuren, wat de een of de ander zal gaan denken, hoe zwaar we het misschien zullen gaan hebben. We vergeten inderdaad zo vaak het huidige moment. We verspillen het met onze gedachten voor een toekomst waarvan je nog maar moet afwachten of die er wel voor jou is. Een beetje zonde van de tijd eigenlijk.

De deuren en ramen van mijn huis staan, eigenlijk het hele jaar door, dag en nacht open. Tijdens mijn meditatie was ik me weer eens extra bewust van dat huidige moment. Meer dan fantastisch die geluiden van al die verschillende vogels om het huis. En dan eens de tijd nemen om die geluiden te ontleden.

Verschillen in volume. Hoge en lage tonen. De verschillende richtingen waaruit de geluiden komen. Het ontdekken van ritme, melodie, harmonie en ga zo maar door. Die ochtend, zoals inmiddels al meer dan acht jaar, maken die geluiden mij op het juiste moment vroeg wakker.

Ik moest even terugdenken aan een klacht die hier bij het resort een paar jaar geleden van een van onze gasten binnen kwam. Ze vond het maar vreemd dat de glazen schuifdeuren van de kamers geen dubbel glas hadden. Niet vanuit het oogpunt van energiebesparing maar omdat ze al zo vroeg van de vogeldisco wakker werd. Het stoorde haar verschrikkelijk. 

Wat een geluksvogel ben ik toch om deze vogeldisco dagelijks als mijn wekker te hebben. Een dagelijks genieten van niet alleen dat huidige moment maar regelmatig ook van de opeenvolging van huidige momenten.

Frans Captijn (Gangey Gruma) 

Bouw blog: https://pyramidhousethailand.blogspot.com



 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten