vrijdag 10 juli 2020

Even een dip.

Het gebeurt me niet vaak meer maar afgelopen woensdagmorgen had ik een stevige dip. Het was achteraf mijn eigen schuld. Geen energie, somber en het even niet zien zitten. We waren na een goeie film laat gaan slapen. De hele nacht had het al geregend, de lucht in de ochtend was meer dan grauw en het was drukkend heet. Was dat het misschien? Niet echt…

Vraag me nu niet hoe het komt maar de laatste paar dagen kijk ik op de website ‘nu.nl’. En het stomme is dat ik dat, tot nu toe, ook bleef doen.

Er is veel in de wereld aan de hand. Voortdurend maar dat gedoe/gezeur over dat virus, demonstraties tegen van alles, de situatie in Amerika, Brazilië en gisteren als klap op de vuurpijl de ontdekking door de Nederlandse politie van cellen en zelfs een martelkamer door criminelen voorbereid in geluiddicht gemaakte zeecontainers. En dat alles in de zo ‘vredige’ Brabantse Wouse Tol. Gewoonweg om van te walgen.

Overigens ook een positief bericht. De gas en elektriciteitsprijzen zijn nog nooit zo laag als nu geweest was de koptekst. Met de prijzen hier lach ik daar overigens hartelijk om. Het bleek echter om een gesponsord reclame bericht te gaan dat zo tussen het ‘laatste nieuws’ wordt gepubliceerd met als onderliggende drijfveer om over te stappen naar een bepaalde energieleverancier. Slim maar eigenlijk toch ook een vies spelletje marketing. 

En dat van die martelkamer, als klap op de vuurpijl van alle negativiteit, kwam op mij over als een soort van horrorfilm. Maar nee, het is echt. En dat in het zo ‘serene’ Nederland. Te triest voor woorden.

Wat een wereld waar we in leven?

En die gedachten bleven maar door mijn hoofd gaan. Zeker weten dat ik niet de enige ben die door die voortdurende negatieve berichtgeving wordt beïnvloed.

Zoals gewoonlijk ging ik er weer even met de hond op uit. De buien waren net gestopt. En daar stond ik onverwacht voor deze prachtige gele roos die zicht tegen de donkere wolken liet zien.

Wat is de wereld toch eigenlijk prachtig en wat heeft die veel te bieden. Het is maar hoe en vanaf welke kant je ernaar kijkt. En die negativiteit is er ook altijd en in alle eeuwen al geweest. Punt is dat we met de huidige technieken vele malen meer en sneller die bakken met modder over ons heen laten storten.

Voor mij is het niet een soort van mijn kop in het zand steken maar meer een vorm van zelfbehoud. Wat moet ik er allemaal mee? En vooral, kan ik er iets aan veranderen?

Ja, dat kan ik! Die roos vertelde me het maar weer eens.

Veel beter is het om positief in het leven te staan, te focussen op het mooie, positiviteit naar de buitenwereld uit te stralen. En met meer mensen die die keuze willen maken is dat zeker weten geen druppel op een gloeiende plaat.

Ik ben dus ook maar weer gestopt met het volgen van die website.

In de middag voelde ik me na deze ervaring alweer een stuk beter en donderdagmorgen was het over. 


Frans Captijn (Gangey Gruma) 


Foto blog: http://franscaptijnhisworld.blogspot.com
Bouw blog: https://pyramidhousethailand.blogspot.com

 



1 opmerking:

  1. Ik kan me er wel iets bij voorstellen...... ook ik heb de afgelopen periode meer dan eens de radio afgestemd op muziek in plaats van radio 1, de nieuws zender. De hele dag door stond in het teken van corona en alles wat daarmee samenhangt....
    Televisie kijken? Precies hetzelfde...... Allemaal praatprogramma's met virologen, de ene viroloog spreekt de ander tegen en wat moet ik dan als leek geloven??
    De laatste tijd wordt het gelukkig wat minder en kunnen we ons gaan focussen op de 'normale dingen' in het leven....
    Afgelopen weekend naar Drenthe geweest en lekker gefietst en niet steeds geconfronteerd hoeven worden met alle narigheid in de wereld.......

    BeantwoordenVerwijderen