vrijdag 19 januari 2024

Kindernieuwjaarsfeest in ons dorp

Afgelopen jaar op 14 juli zijn er voor een nieuwe 'dorpsburgemeester' in ons dorp verkiezingen gehouden. Ik schreef er al eerder een blog over. 

En, zoals het meestal gaat met nieuwe 'bezems', deze is ook goed bezig. 
Regelmatig komt hij 'sochtends in alle vroegte met mededelingen en nieuwtjes over het dorps luidspreker systeem. Ook zijn oude activiteiten nieuw leven in geblazen. 
Een maandje geleden grote dorpsschoonmaak door de bewoners en afgelopen zaterdag Nieuwjaarsfeest voor de kinderen. 

Daar waar bij de grote dorpsschoonmaak alcohol, het hoort er bij hier in Thailand, na afloop rijkelijk vloeide was dat bij het kinderfeest er niet bij. Ik kon het althans niet ontdekken.

n het dorp hebben we een soort van open gemeenschapsruimte waar ook gekookt kan worden. Hoort er hier ook altijd bij.

Spelende kinderen en ouders, op een afstandje op plastic stoelen, die toekeken. Een huese trampoline vol. 

Ik verbaasde me erover dat er kennelijk toch best veel kinderen in ons dorp wonen. Natuurlijk zie ik in de ochtend en middag veel kinderen naar de school op zo'n 500 meter van onze woonplek gaan. Maar die school is er voor kinderen in veel dorpen hier in de buurt. 

Geen mobieltjes in de handen van de kids en super veel plezier. Wedstrijd spelletjes met prijzen waarvoor ze keurig in de rij gingen staan. Ouders die, nuchter, met elkaar in gesprek waren en de burgemeester in een feestelijk lichtblauw shirt die toekeek en zag dat het goed was. Het was echt een gezellig feest. 

Jammer dat je die kids buiten schooltijd nog nauwelijks buiten ziet. Het is de nieuwe generatie die zich binnenshuis vast door de digitale wereld laat meeslepen. 

Dit was weer eens super leuk om te zien en om even mee te maken. Een donatie voor dit leuke initiatief ook meer dan waard. Beter, wat mij betreft, dan wederom giften aan die dorpstempel en aan monniken. 

Goed bezig deze nieuwe burgemeester. Het dorp leeft er wat van op en mensen ontmoeten elkaar weer eens op een andere manier. 


Frans Captijn (Gangey Gruma) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten