vrijdag 26 februari 2021

Wonderlijke levensweg. Geen film maar werkelijkheid…

Er wordt wel eens gezegd dat vlak voordat je het leven hier verlaat, je de film van je leven nog een keer voorbij ziet flitsen.
Nou vraag ik me allereerst af waarom je daarop nou zou moeten wachten. Daarnaast is zo’n flitsmomentje voor mij zeker weten niet lang genoeg. Ik denk dat ik een meerdere uren durend (flits) moment nodig zou hebben. Afgelopen week nam ik een weer eens de tijd om terug te kijken op mijn levensweg tot nu toe.
 
Ik moest lachen. Als je me dit vooraf had verteld had ikzelf maar ook niemand anders dit ooit geloofd. En ja, ik zal er zelf zeker invloed op hebben gehad maar het voelt meer als dat ik ben meegegaan met de stroom van heel veel veranderingen die voor me klaarlagen. Ik hoop overigens dat er nog aardig wat klaarliggen.
 
In 2010 kwam mijn boek “Speurtocht naar persoonlijk meesterschap” uit. Voor intimi had ik daar een losse dikke bijlage met mijn levensweg tot dan toe bij gegeven. Inmiddels is die ruim tien jaar fantastisch aangegroeid. Werkelijk wonderlijk.
 
En inderdaad, mensen die me beter kennen weten het, ik was en ben een beetje ‘anders’. Anders in die zin dat mijn grond talent van ‘nar’ in mijn leven aardig de boventoon speelt. Het maakt dingen wat luchtig om het maar zo te zeggen.
 
Maar mijn opvoeding, de scholen die ik heb kunnen en mogen volgen, de jobs die ik gehad heb, niet te vergeten mijn relaties. Twee wereldburgers van kinderen. De plekken waar ik in Nederland en in het buitenland gewoond heb, De totale levensverandering na het eenzijdige ongeval dat ik in 2010 kreeg met die diepe burn-out als oorzaak. Van horeca naar constructie en architectuur (in Saoedi Arabië), naar brandweermanagement, crisismanager en directeur veiligheidsregio. En vanaf 2012 meditatie leraar met nadien de diploma’s voor yoga en Tantra docent. Het is weer eens wat anders.
En nu, alweer bijna negen jaar in Thailand, het eigenhandig bouwen van een klein spiritueel privé centrum van piramides. Terug dus weer in de bouw.
 
Ik heb in mijn leven nu vier labyrinten gebouwd. Feitelijk met alle veranderingen van dien, een afbeelding van een levensweg in de seizoenen van je leven. Je hoeft het maar te lopen.
 
En hoewel dit blog wel heel, heel erg beknopt is, kent natuurlijk iedereen zijn of haar eigen wonderlijke levensweg. De aarde is een leerschool en daarin is het volgens mij goed om zo af en toe eens op je levensweg terug te kijken, te leren, dankbaar te zijn en dat labyrint van je leven te bouwen terwijl je het stapje voor stapje verder loopt.


Frans Captijn (Gangey Gruma) 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten