vrijdag 1 januari 2021

Hoe krijgen je lichaam en geest weer eens energie met die continue negatieve invloeden?

Ik herinner me nog heel goed hoe mijn dochter Carlien tijdens haar stage bij ons in Thailand regelmatig in extase raakte na afloop van ons wekelijkse kampvuur boven op de heuvel van het gezondheidsresort waar ik werkte. Hond Kadhow, en vaak ook uil Otus, waren ook van de partij. Diepe gesprekken, prachtige muziek, stilte (slechts het knapperend houtvuur en de natuurgeluiden van de nacht), soms zelfs dans en ook wekelijks de grote wensballonnen die het luchtruim kozen. Een ceremonie regelmatig met emoties omhuld.

De extase van Carlien kwam later. Soms alleen, soms met gasten lag ze op een mat in het gras naast het vuur dat doofde. Niets doen, alleen maar kijken naar de heldere sterrenhemel. Een hemel die haar in die extase, ja een overtreffende trap van verwondering, bracht. Een hemel die leek te worden gevuld met steeds meer sterren, soms ook de maan, en die steeds sterker zichtbaar werd.

Niets doen en in extase raken. Het zorgt ervoor dat je blij wordt en de ratio van dingen weer gaat zien. En die blijheid duurt niet alleen de avond en nacht maar ook de dag erop voel je je energieker.

En wat die ratio betreft... Wat stel je nu eigenlijk voor? Nog minder dan een speldenprik in dat gigantische universum en heelal. Waar maak je je in vredesnaam allemaal druk om en maak je je zorgen over, zo vraag je je op die momenten af? Tijdens zo’n moment van extase besef je dat je leeft, wat een fantastische ervaring, en dat je deel van dat immens grote universum uit maakt.

Dagelijks, als je er tenminste open voor staat en alles uit de wereld om je heen wilt blijven volgen, word je tegenwoordig overladen met nagenoeg alleen maar negatieve energie, angst en schuldgevoelens. Meer en meer mensen voelen zich somber en voelen zich uitgeput. Vind je het gek? Er wordt nergens anders meer over gesproken dat over die ‘negatieve vitamine’ “C” en zijn of haar mutaties.

In extase raken, muziek & zang, en ook meer lachen en plezier maken zijn bewezen zaken die je lichaam en geest energie geven.  Eigenlijk zo moeilijk niet zou je kunnen denken. Misschien het intrappen van een open deur maar doe je het ook of ligt jouw focus uitsluitend en alleen op al dat negatieve?

Je hebt een keuze. Misschien is het tijd om je eigen wereld eens een grote schoonmaak te geven, ruimte te creƫren en op een positievere manier in te richten. Een manier waarin je je minder aantrekt van alles dat er van buiten over je heen wordt gekieperd.

Succes er mee in dit nieuwe jaar.



Frans Captijn (Gangey Gruma) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten