vrijdag 11 september 2020

Pracht natuur gaat steeds meer verloren

Mijn dochter Carlien woont en werkt al weer een aantal jaren in Perth Australie. 

Afgelopen weekend had haar vriend een camper gehuurd en gingen ze er samen op uit langs de kustlijn richting het Noorden van Australie. Ze stuurde me woensdag diverse foto's die ze hadden gemaakt tijdens hun trip. Dolfijnen, walvissen, prachtige landschappen, vogels. Ik plaats er bij dit artikel een paar. 

Wat is de natuur toch prachtig en wat helpen we diezelfde natuur met z'n allen toch omzeep. 

Record na record wordt verbroken met hogere temperaturen, overstromingen en natuurrampen. De natuur slaat terug. Triest hoe we in onze 'hebben' en 'wegwerp' maatschappij niet veel geven om volgende generaties, zo lijkt wel. 

Het huidige wereld wijde virus zwakt in de meeste landen weer een beetje af en dat zie je ook in de toename van de luchtverontreiniging. We leren eigenlijk helemaal niets en pakken de draad zo veel mogelijk weer op zoals het was. Met op dit moment 7,800,000,000 mensen op onze planeet gaan we door die pracht natuur steeds meer om zeek te helpen. Of onze levensstijl uiteindelijk dat echte geluk brengt en of er voor generaties na ons nog zoveel moois over blijft is voor mij de vraag. 

Die pracht natuur laat niet met zich sollen...







Frans Captijn (Gangey Gruma) 

Bouw blog: https://pyramidhousethailand.blogspot.com







Geen opmerkingen:

Een reactie posten