vrijdag 14 februari 2020

De intelligentie van de mens neemt af. Ja, mijn zus heeft gelijk. Rozenschaarste in Nederland? Een soort van 1 april marketing grap om nog meer te verdienen aan het fenomeen Valentijnsdag?

Op 11 februari zag ik op nu.nl een vreselijk bericht. Nederland heeft, net nu, te kampen met Rozenschaarste. Het lijkt alsof iedereen er verdrietig om is. 

Het bericht zegt dat door de rozenschaarste bloemboeketten van rozen of die rozen bevatten duurder uit zullen pakken dan jaren tevoor. 

Ik herinner me nog de aardappelcrisis in Nederland. Prijzen van aardappelen en van een zak frites stegen gestaag vanwege een gebrek aan aardappelen. De prijzen van destijds zijn, toen de oogst al lang weer was aangetrokken, nooit meer op het niveau van destijds terug gekomen. 

Dit vreselijke bericht komt bij mij over als een soort van 1 april marketing grap. Nederland met een rozengebrek? En nog wel, pardoes, vlak voor Valentijnsdag? Het is toch werkelijk om the 'huilen'. Inderdaad, tranen van het lachen van ongeloof. Mijn zus heeft voor mij gelijk met haar opmerking at de intelligentie van de mens steeds meer lijkt af te nemen. 

Nou op zoek dus naar andere (goedkopere) bloemen of gewoon iets anders of niets. 
Dat hele Valentijnsdag gedoe is toch immers ook slechts alleen gericht op marketing? 


Mijn vriendin dus geen rozen dit jaar. Ze kreeg een (sorry voor tweedehands) truck voor de bouw. Waar rozenschaarste al niet goed voor was...

En overigens, hier geen schaarste aan rozen. Op de markt vandaag wederom die fantastische bossen in verschillende kleuren of in een mix. Lange rechte stelen en elke bloem in een beschermend netje. En vandaag zelfs met een papier er om met hartjes. De prijs zoals elke week 60 Eurocent voor 10 rozen die ondanks de temperatuur hier toch een week lang prachtig staan.  


Frans Captijn (Gangey Gruma) 

Foto blog: 
http://franscaptijnhisworld.blogspot.com
Bouw blog: 
https://pyramidhousethailand.blogspot.com







Geen opmerkingen:

Een reactie posten