vrijdag 31 mei 2024

Wat kunnen we in Nederland toch ook zeiken.

Al een paar maanden volg ik inmiddels het nieuws niet meer. Dat bevalt tot nu toe prima. En natuurlijk krijg je af en toe toch nog iets mee. 
Wél kijk ik regelmatig YouTube filmpjes met vaak bruikbare ideeën en tips voor onze bouw.
 
En als je YouTube opent krijg je altijd al wat filmpjes die 'speciaal voor jou' zijn uitgezocht voor geschoteld. Daar zitten regelmatig filmpjes bij met de titel: Politicus A Sloopt politicus B. Zeer opwekkende en verheffende titels. Ik open ze niet eens om te zien wie er in de Nederlandse politiek weer eens 'gesloopt' wordt. Ik vind het wat jammer van mijn tijd en ik denk dat het maar slechte vertoningen zijn. Met respect voor andere opvattingen gaan we er vast niet op vooruit.  
 
En zo kwam ik er ook achter dat we een nieuwe beoogd minister-president hadden. Je moet er maar zin in hebben en toch fijn dat er mensen zijn die het willen doen.
 
En een dag nadat ik dat filmpje van de introductie had gekeken kreeg ik massa's filmjes met alweer gezeik van Nederlanders terwijl de man nog niet eens begonnen is.

Of jij er nu voor gekozen of op hebt gestemd hebt... Het maakt voor dit proces niet uit.
 
Democratie, eerlijke verkiezingen, winnaars die besluiten om samen de kar verder te gaan trekken. En ja, dat is een proces van geven en nemen. Geen enkele partij kan voor 100% zijn/haar eigen partijprogramma ten uitvoering brengen. Logisch. Dus, gaat er water bij de wijn zoals altijd.
 
Voor Wilders een stap terug en geen premier. Dat is feitelijk, of je de man en/of partij nu mag of niet, in mijn ogen petje af om persoonlijke intenties en belangen achter partij- en landsbelang te plaatsen.
 
Vier partijen samen met een akkoord op hoofdlijnen aan de slag. Waarom ook de hele boel dichttimmeren in een wereld die bol staat van spontane ontwikkelingen?
Het laat anticiperen, meebewegen, en professioneel improviseren in het belang van Nederland toe.
 
Ik geef het je te doen om in deze tijd met een ploeg mensen van wat er van de eigenheid van Nederland nog over is te regeren.
Een stevige kluif en aan de andere kant... Wat stelt Nederland in Europa, laat staan in de wereld nu eigenlijk echt voor en in hoeverre zorgen wij dan voor die echte veranderingen?
 
Nieuwe premiers kandidaten, best verrassingen. Maar zodra er al een naam genoemd wordt begint het kotsen over deze mensen alweer. Nog voordat ze een eerlijke kans gekregen hebben, net als overigens die politieke partijen samen.
 
Ons volk, voor zover we daar nog over kunnen spreken, en met name onze media blijft alles op alles zetten om over alles en iedereen te zeiken. Je naam maakt niet uit, je ervaring niet, je intenties allerminst.
We gaan net zolang graven om zoveel mogelijk op voorhand te kunnen kotsen. Liefst nog voordat mensen überhaupt zijn begonnen met hun inzet.
 
Begrijp me niet verkeerd. Natuurlijk mag en moet je kritisch zijn en mag je een mening hebben en die ventileren maar deze manier van doen...
 
Bah! 

  
Frans Captijn (Gangey Gruma) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten